Flow.

Simplex Flow is dé Process Automation tooling (RPA) voor AFAS Software. Flow is volledig visueel met goed te begrijpen acties. Laat handmatige processen verdampen met deze geavanceerde motor voor jouw werkprocessen. Maak jouw eigen automatiseer-robots met logica en gebruikmakend van de GetConnectoren en UpdateConnectoren van AFAS. Niets is te gek.

Beschikbaar sinds

2021

Geschikt voor

AFAS Succesbeheerders

Aan processen per dag

50.000+

Branches

Alle

Implementeren

Doe je zelf, samen of doen wij

Licentie

Vanaf €25,- per maand

Simplex Flow.

Verder automatiseren waar AFAS stopt, dat is de reden dat we Flow hebben ontwikkeld. Met Flow maak je een ‘flow’ waarmee je bepaalde processen kunt automatiseren die binnen de standaard van AFAS niet kunnen. Hiervoor hebben we het gebruik van AFAS Connectoren eenvoudig gemaakt, zodat een AFAS applicatiebeheerder of succesbeheerder het zelf kan maken.

Denk bijvoorbeeld aan het automatisch overnemen het veld ‘E-mail werk’ van de medewerkerskaart, naar het veld UPN op de gebruiker.

Flows kun jij zelf ontwerpen, net zoals je een proces tekent in bijvoorbeeld Visio. 

Eenvoudige flows klik je in een handomdraai in elkaar maar ook complexere flows met één of meerdere if/else functies, berekeningen of complexe logica zijn mogelijk in Flow.

Nog geen ervaring? Onze Certified Flow implementation Consultants staan voor je klaar!

Éen krachtige applicatie voor al jouw behoeften.

Simplex Flow als krachtige motor voor al jouw databewerkingen

Met Simplex Flow hebben we één krachtige motor gemaakt voor al jouw databewerking. Doordat Flow voor 3 zaken wordt gebruikt geniet je van alle voordelen. Zo is Flow door zijn conversie-mogelijkheden altijd razendsnel, door de automaatjes extreem flexibel en is het verassend connectief met andere API’s doordat het wordt ingezet als middleware voor AFAS.

Automaatjes

Met automaatjes haal jij informatie uit AFAS, stop je er eigen business logica in, en stuur je het terug in AFAS. Dit kan variëren van simpele acties zoals van een medewerker die uit dienst is de toegang uit te zetten, maar kan ook complexe zaken bevatten zoals het toevoegen van alle facturen bij een aanmaning in AFAS. Op deze pagina vind je nog meer voorbeelden!

Koppelingen

Met Simplex Flow leg jij eenvoudig verbinding tussen AFAS en andere pakketten. Dit bieden we in twee varianten.

1. API koppeling. Het is mogelijk om zélf een andere API aan te roepen en de data te verwerken. Dit kan een Get of een Post actie zijn

2. EndPoint Flow. De middleware oplossing voor softwarebedrijven die willen koppelen met AFAS maar geen zin hebben in de business logica. Hiermee is het mogelijk om ‘platte’ JSON code naar onze API te sturen. In Flow wordt vervolgens alle business logica vorm gegeven. Het grote voordeel: De externe applicatie kan zich focussen op zijn eigen applicatie, wij focussen zich op waar wij goed in zijn: AFAS. Ervaring is dat we hierdoor een koppeling maken in 10% van de tijd. 

 

Conversies

Groot of klein. Simplex Flow is een supersnelle dataconversietool. Waar een AFAS import één actie tegelijk aan kan kunnen wij in één flow de gehele debiteur aanmaken (Organisatie, debiteur, contacten, verbanden, tabblad digitaal, bankrekeningen etc.). Dit bespaart tijd, geeft grip op de conversie en gaat bovendien razendsnel! 

 

Voorbeelden.

Slechts een kleine greep aan de bestaande voorbeelden van Flows

Automatisch toegang tot OutSite bij uit dienst

Heb jij een off-boardingsportaal? Dan zorg je er met Simplex Flow voor dat automatisch de insite toegang wordt gestopt en de outsite toegang aangaat op de uitdienst datum.

Workflowmanagement

Workflows automatisch afsluiten of doorzetten naar de volgende stap? Sinds Profit 21 kan AFAS dat gelukkig zelf. Wil je het sneller dan 1x per dag uitvoeren? Dan kunnen wij dat oplossen voor je!

De debiteuren-workflow afronden als de factuur betaald is? De inkoopfactuur automatisch accorderen als deze al betaald is?

Automatisch extra verlof toekennen

Deze Flow kent automatisch verlof toe aan een medewerker. In dit geval is de leeftijd op moment van in dienst gaan bepalend voor de hoeveelheid verlof en wordt het FTE percentage niet meegenomen in de berekening. Als extra moeilijkheid is de regeling anders voor medewerkers die voor 2012 in dienst zijn gekomen en moet het verlof verdeeld worden over 2 typen verlof.

Offerte naar abonnement

Je werkt in AFAS netjes met het forecast/offerte proces. Order gescoord! het project met voorcalculatie zet je eenvoudig door, maar het abonnement aanmaken is nog steeds een handmatige stap.

Met Simplex Flow kun jij nu óók het abonnement volledig maken (of uitbreiden) o.b.v. de voorcalculatie in het forecast proces.

Kredietlimiet slimmer bepalen

Het kredietlimiet van AFAS telt standaard alle openstaande offertes + orders + pakbonnen + facturen bij elkaar op.

Maar wat als de orders pas over 100 dagen geleverd moeten worden?
Die wil je misschien niet meetellen. Met Flow kun jij de kredietlimietbepaling net wat slimmer maken zodat het kredietlimiet dynamisch wordt bijgesteld.

Automatisch toevoegen transportkosten

Met Flow is het mogelijk om de waarde van een order te evalueren. Is de order kleiner dan een ingesteld bedrag? Dan voegt Flow automatisch transportkosten op.

Door middel van onze uitgebreide acties kun je zelfs bepalen dat voor andere landen andere transportkosten gelden!

Automatisch uitbetalen VOG vergoedingen

Normaal gesproken moet je bij het aanvragen van een VOG twee dingen doen. De VOG aanvraag insturen en daarna de declaratie insturen. Met Simplex Flow zorg jij dat er automatisch een goedgekeurde declaratie ontstaat voor iedere doorlopen VOG aanvraag.

Anonimiseren testomgevingen

Met Flow is het mogelijk eenvoudig alle organisaties / personen / medewerker een fictieve naam en fictief adres te geven. Op deze manier is de impact van een autorisatiefoutje op een testomgeving een stukje kleiner te maken.

Nieuwe medewerkers eerst toegang tot SSS

Een nieuwe medewerker die niet binnen is gekomen via sollicitant self service wil je vaak wél toegang geven tot jouw SSS portaal. Met Simplex Flow is het mogelijk de medewerker ná het aanmaken van de gebruiker direct toegang  te geven tot outsite o.b.v. zijn/haar prive-email. Op de dag van indienst zetten wij dit weer automatisch voor jou over. Wel zo handig!

UPN vullen bij gebruikers o.b.v. mail of code

Werk jij met Single Sign on? Dan is het vullen van de UPN cruciaal voor een het werken hiervan. Met Simplex Flow vul jij dit veld automatisch o.b.v. een ander veld in AFAS. Bijvoorbeeld de medewerkerscode of het e-mailadres.

Meer mogelijkheden in AFAS met Flow

Meer mogelijkheden met Flow: Wij maken het onmogelijke mogelijk in AFAS software. Met Flow maak jij eenvoudige, maar ook complexe zaken mogelijk. Bekijk onze succesverhalen of plan een gratis 1 op 1 webinar in!

Syncen van contactpersoon en persoon

AFAS heeft hele mooie functionaliteit dat een persoon ongelijk is aan een contactpersoon. Daar zit een gedachte achter. Maar soms is deze gedachte niet passend binnen jouw organisatie en moet dat gewoon altijd hetzelfde zijn. punt.

Met Simplex Flow kun jij deze 2 ‘waarheden’ in sync houden met elkaar.

Woon-werk kilometers berekenen met Simplex Flow

Wat als jij net wat specialere regels hebt voor de woon-werk kilometers. Bijvoorbeeld het tellen van zowel de heenreis als terugreis en niet 2x de heenreis? Of juist de eerste 20km geen woon-werk of wellicht wel de regel dat bij een verhuizing alleen naar beneden bijgesteld kan worden en niet naar boven.

Dat ga je niet redden met looncomponenten in AFAS. Met Simplex Flow neem jij de woon-werk berekening over en heb je volledige controle over de google maps API. Maak de regeling precies zoals jij hem wilt!

Uren boeken via workflows

Werk jij met een service-gedreven organisatie? Dan wil je eigenlijk uren kunnen boeken bij het behandelen van het ticket/dossieritem/incident. Met Simplex Flow wordt dit mogelijk gemaakt! direct in het incident boek jij jouw uren. Flow bepaald automatisch op welk project geboekt moet worden.

Volledig automatische onboarding van jouw klant

Je kent het wel. een nieuwe klant komt binnen. Je hebt tal van vragen. Wat is de échte naam, wie zijn de contactpersonen, waar moet de factuur heen, wat is je vestigingsadres, wat is het bezoekadres. Hoe mooi zou het zijn dat de relatie een formulier invult en dat Flow ALLES voor jou regelt? Dus van updaten van de organisatie, tot tabblad digitaal, tot het aanmaken van alle projecten?
Dat is nog eens lekker. 

Nacalculatie plannen vanuit de voorcalculatie

Ideaal voor het plannen van grote consultancyopdrachten of detacheringsopdrachten. Plan jouw nacalculatie automatisch o.b.v. het rooster of beschikbaarheid van de medewerker.. 

Meer mogelijkheden in AFAS met Flow

Meer mogelijkheden met Flow: Wij maken het onmogelijke mogelijk in AFAS software. Met Flow maak jij eenvoudige, maar ook complexe zaken mogelijk. Bekijk onze succesverhalen of plan een gratis 1 op 1 webinar in!

Onze unieke oplossing.

Simplex Flow is uniek. De volgende elementen maken dat Flow de oplossing is die jij wilt gebruiken.

Processen visueel.

Een flow maken is alsof je een proces tekent in Visio. Je plaatst voorgedefinieerde acties achter elkaar en verbindt deze met lijnen.

Uitgebreide monitoring.

Als je processen automatiseert wil je ook controleren of alles goed werkt. Met Flow kun je zowel pro-actief fouten versturen of reactief de fouten bekijken in een grafiek.

Acties achter elkaar.

Een flow kan bestaan uit tientallen stappen. Meerdere GetConnectoren combineren of verschillende UpdateConnectoren? Geen issue voor Flow.

Meer dan 100 acties.

Flow bestaat uit een grote set voorgedefinieerde acties. Je hoeft zelf dus geen code te schrijven, maar werkt met voorgedefinieerde bouwstenen die je zelf configureert.

Externe bronnen.

Binnen Flow roep jij eenvoudig andere webservices aan. Dit kan een openbare webservice zijn of een webservice met een authenticatielaag. Flow is dus niet beperkt tot AFAS.

Zelf doen.

Met Flow ben jij zelf in staat om het onmogelijke mogelijk te maken. 

Twijfel je nog? Boek dan jouw gratis spar-sessie

Prijs.

Simplex Flow werkt met eenvoudige abonnementen die je per maand naar beneden of naar boven bij kunt stellen. Simplex Flow is geschikt voor zowel het MKB als voor grote ondernemingen. De corporate licentie is geschikt voor het verwerken van grotere hoeveelheden data en biedt uptime garanties en geautomatiseerde controles op jouw ingerichte flows.

MKB
Corporate

Simple.

1 Flow
50
25
per maand
 • 0 premium flows
 • 1 basis flow
 • Per maand opzegbaar
 • Actieprijs eerste 12 maanden.

Standard.

4 Flows
100
per maand
 • 0 premium flow
 • 4 basis flows
 • Per maand opzegbaar
 • Vaste lage prijs
Populair

Plus.

12 Flows
250
per maand
 • 2 premium flow
 • 10 basis flows
 • Per maand opzegbaar
 • Extra basis Flow: €20,-
 • Extra premium: €35,-

De corporate licentie is speciaal voor grotere organisaties die net wat meer wensen hebben.

Voordelen:

 • Tot wel 25 parallelle processen
 • 99,8% uptime garantie
 • Geautomatiseerde dagelijkse controles van jouw flows
 • Directe toegang tot een vast contactpersoon.

Simple.

1 Flow
150
80
per maand
 • 0 premium flows
 • 1 basis flow
 • Per maand opzegbaar
 • Actieprijs eerste 12 maanden

Standard.

4 Flows
300
per maand
 • 0 premium flow
 • 4 basis flows
 • Per maand opzegbaar
 • Vaste lage prijs
Populair

Plus.

12 Flows
700
per maand
 • 2 premium flow
 • 10 basis flows
 • Per maand opzegbaar
 • Extra basis Flow: €50,-
 • Extra premium: €80,-

Veelgestelde vragen.

Onze flows ondersteunen een ongelimiteerd aantal Getconnectoren en Updateconnectoren in 1 flow. De enige voorwaarde is dat een flow een beperkte tijd mag duren (1 of 5 minuten).

Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om het invulformulier van een klant te verwerken waarbij je:

 1. Een contactpersoon aanmaakt voor digitaal
 2. Deze contactpersoon op tabblad digitaal vastlegt
 3. Een serviceproject aanmaakt
 4. Een declarabel klantproject aanmaakt
 5. Tarieven aanmaakt
 6. Een vinkje plaatst op de relatie

Dit is één flow.

Let op: Bij veel andere aanbieders zijn dit 6x een xxxxxx. Onze licentie is dus vaak veel goedkoper.

We onderscheiden twee soorten flows: Basis en Premium. Een basis-flow mag maximaal 100 minuten per dag draaien, een premium-flow onbeperkt. 

In 90% van de gevallen heb je een basis-flow te pakken!

Uitgangspunt: Een flow die iedere 6 uur of minder vaak draait is altijd basis. Een flow die vaker draait dan iedere 15 minuten is altijd premium. Daartussen is het variabel van de zwaarte van de gebouwde flow.

Afhankelijk van de grote van de flow en de frequentie van draaien wordt tijdens het planproces de licentie bepaalt. Je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan.

Ja dat is mogelijk. We hanteren 2 basis = 1 premium flow.

Neem hiervoor even contact op met ons.

Flow kan in 5 minuten al snel 2000 regels verwerken (in corporate licentie). Onze ervaring is dat langer draaien vaak niet nodig is. 

Voor zware processen hebben we ook de unlimited flow beschikbaar. Deze draait onbeperkt lang. Dit wordt vooral ingezet voor zware conversies.
Neem hiervoor contact met ons op.

Gelijk starten of liever eerst een demo?

Flow is snel inzetbaar. Onze ervaring is dat de meeste gebruikers toch een kleine leercurve hebben. Wij maken daarom de eerste paar flows graag samen met jou zodat jij precies weet hoe Flow werkt en de eerste flows direct een groot succes zijn.

Bekijk onze succesverhalen.

Algemeen

Stay Connected: Q1 2023

Stay Connected is onze blog bomvol inspiratie, leuke verhalen en een kijkje in de keuken van de consultants en developers bij Simplex Connect.

Lees verder »