Stay Connected: Q1 2023.

Stay Connected is onze blog bomvol inspiratie, leuke verhalen en een kijkje in de keuken van de consultants en developers bij Simplex Connect.

Feestjes.

Onze allereerste Flow Masterclass .

Op 3 februari 2023 hebben wij onze allereerste Masterclass gegeven voor een groep van 12 AFAS Experts. Deze AFAS Experts werken zelfstandig of samen in collectief om AFAS nog beter te laten werken voor iedereen die met AFAS werkt. Het kan dan ook niet anders dan dat de interesse in Simplex Flow groot was.

 

In de Masterclass gingen we met deze groep de diepte in en maakte ze in enkele uurtjes de mooiste casussen!

 

 

Een zeer geslaagde eerste Masterclass. De volgende Masterclass – voor een nieuwe groep AFAS toppers – wordt binnenkort weer georganiseerd.

Masterclass 2023

Dagboeken nu met kleurtjes.

Eind 2022 hadden we groot nieuws. Onze Dagboeken App (dé AFAS app voor het flexibel boeken van thuiswerk en reiskostenvergoeding) was niet langer alleen binnen InSite beschikbaar maar ook op de iPhone en Android telefoon!

De app wordt intussen flink gebruikt door onze klanten. Met name klanten die meer dan 3-4 opties in Dagboeken hebben zitten hadden de grote wens om per looncomponent een kleurtje te kunnen instellen. Vanaf nu hebben we ook ondersteuning voor kleuren! We ondersteunen alle kleuren, dus voel je vrij om aan de slag te gaan met jouw eigen huisstijl!

Snelboeken in Pilot!.

In de vorige Stay Connected kondigden we ‘een geheim voor iedereen die uren boekt’ aan. In deze Stay Connected kunnen we jullie meenemen in SNELBOEKEN. Met Snelboeken boek jij razendsnel uren! Tot wel 50% sneller dan met lay-outs die AFAS standaard meelevert. De eerste launching customer gebruikt Snelboeken sinds 20 januari en ervaart het als supersnel.

 

 

Supersnel: dat geloven jullie vast, maar het is wel leuk dat we dit ook gaan laten zien! Op vrijdag 31 maart gaan we Snelboeken officieel lanceren!  Ben jij erbij? Schrijf je nu in via deze link

Het webinar zal ongeveer 15 minuten duren!

Waves

Inspiratie.

In het eerste kwartaal hebben we alweer meer dan 30 nieuwe flows ingericht voor onze klanten. De meest inspirerende leggen we je graag uit!

Flow: Kostenplaatsen synchroniseren tussen financieel en HR.

Een kostenplaats in AFAS is geniaal. Binnen financieel kun je een kostenplaats (Verbijzondering) gebruiken om kosten en opbrengsten te verbijzonderen. Binnen HR kun je de kostenplaats koppelen aan een medewerker. Sommige organisaties kiezen ervoor om de kostenplaatsen gelijk aan de organisatorische eenheid. Heb je ook nog formatieplaatsen? Dan is de kans aanwezig dat je jouw formatieplaatsen precies gelijk houdt aan de kostenplaatsen. Dat is nog eens een boel ‘dubbel’ onderhoudswerk

Met die uitdaging kwam onlangs een grote zorginstelling bij ons. Met tientallen kostenplaats mutaties per maand best een kluif werk. Kan dat nou niet Simpeler?
JAZEKER.
Met één workflow in AFAS “Kostenplaats aanvraag” én één Flow wordt dit volledig ondervangen.
1.     Alle goedgekeurde kostenplaats aanvragen pakt Flow op.
2.     Flow kijkt of het een bestaande kostenplaats is of een nieuwe is.
3.     We maken of muteren de kostenplaats in financieel
4.     We maken of muteren de kostenplaats als HR kostenplaats
5.     We maken of muteren de kostenplaats als HR formatieplaats
6.     We maken of muteren de kostenplaats als HR organisatorische eenheid
7.     Tot slot geeft Flow netjes een reactie in de workflow dat het is ‘gelukt’ en zetten we de workflow een stapje verder.

Én het mooie: Dit is bij ons gewoon 1 flow. De implementatietijd was slechts twee dagen.

Ook interessant voor jouw organisatie? We komen graag in contact!

Flow: Flow als middleware tussen applicatie X en AFAS.

De Endpoint Flow is de droom van iedere ontwikkelaar die wél wil koppelen met AFAS maar geen zin heeft om alle logica te bedenken. Met de Endpoint Flow is het mogelijk dat een externe ontwikkelaar één simpel verzoek stuurt naar Simplex Flow. Vervolgens gaat Simplex Flow allerlei logica toepassen en iets insturen in AFAS.

Een voorbeeld: Mensen kunnen een brochure downloaden op jouw website. Hierbij laten ze gegevens achter, bijvoorbeeld ‘organisatienaam, eigen naam, eigen e-mail’. Voor iedere brochure aanvraag wil jij in AFAS een nabelactie vastleggen.
Voorheen moest de websitebouwer best wel wat doen.

  1. Controleren of persoon als bestaat, zo ja, die gebruiken, zo nee, nieuwe aanmaken
  2. Controleren of organisatie al bestaat, zo nee, nieuwe aanmaken.
  3. Nabelactie vastleggen op de opgehaalde id’s.

Met de Endpoint Flow leg je alle logica vast in Flow. Het enige wat de websitebouwer nog hoeft te doen:

  1. Simplex Flow het invulformulier toesturen via de API van flow.

 

Doordat de Websitebouwer zicht focust op wat hij goed kan (websites bouwen), en Flow wordt ingezet wat Flow goed kan (AFAS automatiseren) wordt de wereld weer een stukje mooier!

 

Wil jij aan de slag met een koppeling maar kom je er niet uit met het andere softwarepakket? Grote kans dat koppelen met Simplex Flow als Middleware snel gedaan is!? We komen graag in contact!

Onvoltooid toekomstige tijd.

We verkopen graag voltooid verleden tijd, dingen die al af zijn. De mooie gave functionaliteiten die we ontwikkelen noemen we onvoltooid toekomstige tijd. Het komt er binnenkort aan. We nemen je graag mee in een gave ontwikkeling die we later dit jaar uitbrengen! 

Handleiding van Goed naar beter

We krijgen vaak complimenten over de goede handleiding van Flow. Ieder Flow-actie is immers gedocumenteerd. We zien echter dat ondanks de handleiding er altijd nog een leercurve is. Immer, we zijn visueel ingestelde mensen en lezen liever geen tekst. Na een korte pilot met 1 instructievideo hebben we besloten meer instructievideos te gaan maken. Volgende maand brengen we al vijf nieuwe instructievideo’s uit!

Zo kun jij nog sneller en leuker jouw Flows bouwen!

Architectuur van Goed naar Geweldig

De Software van Simplex Connect is vrij recent ontwikkeld (vanaf 2021). Alle applicaties zijn dan ook Cloud Native ontwikkeld zodat het iedere groei aan kan. Op dit moment groeien alle applicaties ontzettend hard met iedere week nieuwe klanten. Op dit moment zaten wij op zo’n 40% van de capaciteit van de huidige architectuur. Dus ver voordat het begint te ‘kraken’ schalen wij bij.

In de tweede week van Maart hebben we flink opgeschaald. Hier merkte jij als klant niets van, maar het zorgt er wel voor dat ons klantenbestand kan vervijftigvoudigen (50x). We kunnen nu volledig geautomatiseerd in de breedte en in de hoogte schalen. (meer servers / snellere servers / meer memory). Op de achtergrond is de nieuwe architectuur direct voorbereid op gave uitbreidingen in de Flow Planner.

Uiteraard blijft de volledige architectuur bij Microsoft draaien. Met enkele klanten met IP-filtering hebben wij reeds contact opgenomen om de autorisatie op tijd voor elkaar te hebben.

Lees verder.

Stel jouw vraag.

De help bekeken en toch nog een vraag? Neem gerust contact op!